Δελτία τύπου 2010

ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε 2006

Print

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. & CHINA ARTEX CORPORATION

04.10.2010

Η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι, στα  πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού και της Κινεζικής αντιπροσωπείας, υπέγραψε το Σάββατο 02.10.2010 στο Μέγαρο Μαξίμου ενώπιων των πρωθυπουργών της Κίνας και της Ελλάδας Μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική εταιρία, κρατικών συμφερόντων, China Artex Corporation Fujian Co. για την προμήθεια και εξαγωγή ελληνικών μαρμάρων ποσού  10 εκατ. ευρώ, για τα έτη 2010-2011. Η εν λόγω συμφωνία είναι αποτέλεσμα των ισχυρών εμπορικών σχέσεων που έχει δημιουργήσει η Εταιρεία κατά την τελευταία δεκαετία στην Κίνα και αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Εταιρείας  για αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

 Μέσα στο πλαίσιο αυτό η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. κατά την τελευταία τριετία, έχει αυξήσει σταδιακά τις εξαγωγές της ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών από 39%  το 2007 σε 59% το 2009, ενώ για την χρήση 2010 οι πωλήσεις αναμένονται να φτάσουν στο 75% του κύκλου εργασιών της εταιρίας.

 Επίσης κατά την διάρκεια των συναντήσεων με τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας, έγιναν συζητήσεις και διερευνητικές επαφές για την διεύρυνση της συνεργασίας με την ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ και στους υπόλοιπους τομείς που δραστηριοποιείται η Εταιρεία με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μέσω της θυγατρικής της εταιρίας ΙΔ.Ε.Η. Α.Ε.

 Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. (ΙΔ.Ε.Η. Α.Ε.),  έχει προγραμματίσει στις 17/10/2010 τα επίσημα εγκαίνια, για την λειτουργία του πρώτου αιολικού πάρκου ισχύος 22 MW στην θέση ΄΄Μεγαλοβούνι΄΄ του Δήμου Νικηφόρου του Νομού  Δράμας.

Σε ένα περίπου χρόνο περίπου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το δεύτερο αιολικό πάρκου της εταιρίας ισχύος 8 MW στην θέση ΄΄Σύνορα΄΄ του ν. Δράμας.

Παράλληλα, η εταιρία έχει ήδη εξασφαλίσει άδεια παραγωγής για αιολικό πάρκο ισχύος 24 MW που θα αναπτυχθεί στην περιοχή Μακρακώμη Φθιώτιδας, ενώ έχει ήδη υποβάλλει αιτήσεις στην ΡΑΕ για έκδοση αδειών παραγωγής τριών αναλόγων έργων με συνολική ισχύ 37,8 MW


Eπιστροφή...

Τελευταία Aποτελέσματα

Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση 2018

Εξυπηρέτηση Μετόχων

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες